فراتر از آنچه تا امروز دیده ایم ممکن است، وقتی با هم به یک سو بنگیرم

کرج، چهار راه طالقانی، ساختمان پزشکان شاه کرم

تلفن تماس : ۰۹۰۵۸۷۹۱۲۲۶

برگزاری دومین دوره روان درمانی شناختی رفتاری C. B. T

مدرس آقای دکتر محمد صادق مسچی
مدرس دانشگاه
– اصول و مبانی درمان شناختی رفتاری
– سنجش
– فرمول بندی
– هدف گزینی
– آموزش تکنیک ها و مهارتها
– طرح درمان
-رول پلی(بازی نقش)
-درمان اختلال افسردگی

با اعطای گواهی معتبر
طول دوره ۱۲ ساعت
شماره تماس جهت کسب اطلاعات بیشتر
۰۹۰۵۸۷۹۱۲۲۶
۰۲۶۳_

دوره تربیت درمانگر

همراهان محترم نیکا
با آرزوی سلامتی برای شما عزیزان، به اطلاع میرسانیم

❇️دوره تربیت درمانگر توسط جناب آقای دکتر شریف نسب برگزار می‌گردد.
این دوره شامل دو ترم ۳ماهه،در مجموع ۶ ماه میباشد
سرفصل های دوره شامل
اخلاق کاری
اصول مصاحبه بالینی
تنظیم فرم بالینی
آسیب شناسی روانی DSM_5
روانشناسی بالینی بر اساس DSM_5
یکی از تست های MMPI/MCMI
کودکان گودیناف
دیدگاه های درمانی و بررسی آن
Cbt
Act
درمان حرفه ایی انواع اختلالات افسردگی،اضطرابی، فوبی ها، وسواس، مشکلات زناشویی

⭕در انتها به شرکت کنندگان مراجع کننده داده می‌شود که باید شما دانش پژوهان محترم طرح درمان ریخته، تشخیص گذاری و درمان کنید⭕

❇️به شرکت کنندگان گواهی حضور در دوره داده می‌شود❇️

هزینه کل دوره(۶ماه) ۸/۰۰۰/۰۰۰تومان میباشد

🔷پرداخت اقساطی🔷

⏰زمان برگزاری پنجشنبه ها ساعت ۹ الی ۱۳:۰۰

🌿امیدواریم هرچند کوچک در مسیر رشد شما، موثر باشیم

دوره تربیت درمانگر شناختی رفتاری

دوره تربیت درمانگر شناختی رفتاری توسط جناب آقای دکتر شریف نسب برگزار میگردد

اولین دوره برگزار شده در کرج با شرایط:کِیس واقعی، کارورزی، دوره ی بیمارستان، استخدام در صورت تایید اساتید دوره

دوره شامل دو ترم سه ماهه و در مجموع ۶ ماه میباشد
📍محل برگزاری:کرج/مرکز مشاوره تخصصی نیکا
⏰زمان برگزاری:پنجشنبه ها ساعت ۹الی ۱۳

جهت اطلاعات بیشتر با شماره تلفن های زیر میتوانید تماس بگیرید
۰۲۶۳_۲۲۸۵۰۸۵
۰۹۰۵۸۷۹۱۲۲۶

برگزاری دوره روان درمانی شناختی رفتاری C. B. T

مدرس آقای دکتر محمد صادق مسچی
مدرس دانشگاه
– اصول و مبانی درمان شناختی رفتاری
– سنجش
– فرمول بندی
– هدف گزینی
– آموزش تکنیک ها و مهارتها
– طرح درمان
-رول پلی(بازی نقش)
-درمان اختلال افسردگی

با اعطای گواهی معتبر
شماره تماس جهت کسب اطلاعات بیشتر
۰۹۰۵۸۷۹۱۲۲۶
۰۲۶۳_

چرا باید خودمان را دوست داشته باشیم؟

چرا باید خودمان را دوست داشته باشیم؟

روانشناس خوب در کرج : خودشیفتگی یک بیماری روانی و ناشی از عدم تعادل روان میباشد. اصولا وقتی بیماری عارض میشود که تعادل امور جسم و روح بر هم بخورد. در مقابل خودشیفتگی وقتی ازخودمان بیزار باشیم دچار خود کم بینی و عدم اعتماد به نفس خواهیم شد.
تعادل در توجه به خود باعث تعادل روان می شود. اگر شما خودتان را دوست نداشته باشید به بدنتان عشق نورزید وسعی نکنید آن را در اوج سلامت و زیبایی نگهداری، اگر مهر و محبتی به خودتان نداشته باشید چطور می توانید سایر انسان ها را دوست بدارید؟ در این مقاله ۷ دلیل برای اینکه عاشق خودتان بشوید و به شکل تازه ای به خودتان بنگرید به شما معرفی میکنیم.

۱ – کی عزیز تر از من؟!
هیچ کس به شما از شما نزدیکتر نمیباشد. موقع درد ها ،رنج ها، سختی ها و شادی ها خوب است که مصاحب خوبی داشته باشیم و کسانی که دوستشان می داریم کنارمان باشند اما حقیقت این میباشد که یک نفر همیشه با ماست آن هم خودمان هستیم.
پس چرا برای خودمان وقت نمی گذاریم. چرا هر ماده غذایی مضری را می خوریم و به خودمان احترام نمی گذاریم. همیشه به دیگران احترام بگذار و برایشان بهترین ها را آرزو کن. اما تو هم شایسته بهترین ها هستی اشکال ندارد بعضی وقت ها در بشقاب خورش زندگی گوشت هایش را برای خودت جدا کنی!!!

روانشناس خوب در کرج
۲ – اول و آخر تویی:
بهترین همسر، بهترین فرزند، بهترین خانواده، بهترین دوست تا کجا با تو هستند؟ آخر دنیا؟ نه حقیقت این میباشد که ما تنها به دنیا می آییم و تنها از دنیا خواهیم رفت. در این مسیر خاطراتمان خواهند ماند پس در هر لحظه تلاش کن بهترین خاطرات را به جای بگذاری برای آرامش خاطر خودت برای نشاط روحت خودت را دوست بدار و به شکرانه حضورت در این جهان به دیگران کمک کن.

۳ – ارتباطات اجتماعی:
ما انسان ها بعنوان موجوداتی اجتماعی خواهان ارتباط و دوستی با سایر همنوعان خودمان هستیم اما خیلی پیش می آید که در این مسیر موفقیت های مطلوبی بدست نمی آوریم.
شاید برای خیلی‌ها عجیب باشد که مهم‌ترین عامل این میباشد که ابتدا بتوانید خودتان را دوست بدارید و برای خود احترام قائل بشوید اما باید بدانید که ما اگر نتوانیم به خودمان عشق بورزیم، نمی‌توانیم دیگران را هم دوست بداریم و به آنان احترام بگذاریم.

۴ – منحصربفرد بودن:
در کل دنیا فقط یکی از شما وجود دارد. حتی اگر خواهر یا برادر دو قلوی همسانی داشته باشید باز هم در کل دنیا یکی از شما هست! هیچ کدام ما بی نقص نیستیم و نخواهیم بود اما تک هستیم و خدایی داریم که عاشق ماست.
پس چرا خودت را می آزاری و انقدر به خودت سخت می گیری؟

۵ – احساساتتان را بپذیرید:
وقتی که خود را دوست بدارید و به خود عشق بورزید، بخش مهمی از این پذیرفتن بی‌چون و چرای خود، پذیرفتن احساسات نیز هست.
هیچ‌گاه سعی نکنید در برابر هیچ احساسی مقاومت کنید. مهم نیست که احساس اندوه باشد یا خشم یا هر چیز دیگر. بکوشید آن را احساس کنید و قبولش داشته باشید. فقط با پذیرفتن احساس و درک اینکه این احساس از کجا نشأت گرفته می‌توانیم از واکنش‌های منفی مانند ترس و خشم دست بکشیم و بار دیگر به آزادی و رهایی برسیم.
وقتی که در صدد انکار و حذف این احساسات برنیایید و خود را به خاطر داشتن این احساسات سرزنش نکنید بلکه آنها را درک کنید، در این صورت امکان دوست داشتن خودتان را فراهم می‌آورید.
فرونشاندن و انکار احساسات ممکن است ما را بیمار کند. در شرایط فشار عصبی، نظام ایمنی ما به خوبی وظایف خود را انجام نمی‌دهد و در این شرایط سرکوب کردن ممکن است بسیار تنش‌زا باشد.
آیا تاکنون اتفاق ناخوشایندی برایتان روی داده که خواسته باشید آن را فراموش کنید؟ هرچه بیشتر برای فراموش‌کردن چنین اتفاقاتی تلاش کنید، بیشتر ذهنتان را اشغال می‌کند. مثلا وقتی دوست‌تان با شما قطع رابطه کند و شما بخواهید به عمد به او فکر نکنید، ذهن شما به این سادگی نمی‌تواند خاطره او را فراموش کند و شما می‌بینید که جز او به کسی فکر نمی‌کنید. هرچقدر تلاش کنید، کمتر می‌توانید او را از ذهن خود دور کنید.
این چرخه تلاش برای فراموش‌کردن و به یادآوردن، کاری بسیار دشوار میباشد. وقتی تمام نیروی‌تان را صرف این فعالیت می‌کنید، نمی‌توانید در زمینه‌های دیگر- مانند کار، تحصیل و سلامتی- موفق باشید.
شما نمی‌توانید از احساسات خود فرار کنید بلکه باید با آن روبه‌رو شوید و درکش کنید.
اگر خشمگین میباشید از خود بپرسید: «این خشم من از کجا آمده است و چرا چنین احساسی دارم؟» از کنار عمل یا سخنی که شما را خشمگین کرده بگذرید و به دلیل زیربنایی آن پی ببرید. علت ظاهری ناراحتی، به ندرت علت ریشه‌ای آن میباشد.
نیکا، روانشناس خوب در کرج
ریشه ی ناراحتی در خود شما پنهان میباشد و درک آن مستلزم تلاش و بررسی میباشد. نیاز اشخاص به رنجانیدن دیگران نیز اغلب ناشی از این حقیقت است که خود آنها به قدری رنجیده‌اند که تنها با رنج‌دادن دیگران می‌توانند احساس خوبی داشته باشند. وقتی کسی نسبت به ما خشم می‌ورزد، ممکن است خشم او ناشی از احساسات سرکوب‌ شده و در بسیاری از موارد ناشی از هراس او باشد.

اما ما باید سعی کنیم با خشم دیگران به شیوه متفاوتی برخورد کنیم. اگر بفهمیم و مسائل را آنگونه که هست درک کنیم، می‌توانیم با میل به جنگیدن متقابل، برخورد کنیم. این میل به فهمیدن به جای میل به جنگیدن، نشانه رشد بیشتر ما است.

۶ – با خود ملایم، با محبت و صبور باشیم:
اشکال بسیاری از ما این میباشد که همیشه می‌خواهیم سریع به همه چیز برسیم. مثلا در یک روز خود را دوست بداریم. شاید نتوانیم در عرض یک روز خود را کاملاً دوست بداریم، ولی می‌توانیم هر روز خود را کمی بیشتر دوست داشته باشیم. اگر هر روز به خود کمی بیشتر عشق بورزیم بعد از دو یا سه ماه در مسیر “خود دوستی” پیشرفت شایانی خواهیم داشت.

۷ – ” دوست داشتن دشمن، آسان است اما دوست داشتن خود مشکل.”:
تو خودت را خوب می شناسی پس چگونه می توانی خودت را دوست داشته باشی با این همه اشکال ؟ اگر هر جور بیماری جسمی یا روحی یا فکری به سراغتون اومده یعنی به حد کافی خودتون رو دوست ندارین!
اگه هنوز هم به وجود این دیو در درونتون شک دارین ، صادقانه به خودتون بگین، چند بار تا حالا به خودتون گفتین :” خیلی دوستت دارم؟ چون بی نظیری! ” و در مقابل اون چند بار به خودتون گفتین :”همه اش تقصیر خودمه! باز خراب کاری کردم ! و…”
پس این رو بعنوان یک قانون به یاد بسپارین :

قانون :
هر گونه عذاب ( جسمی، روحی و فکری ) به دلیل انزجار از خویشتن و احساس گناه میباشد. دست کشیدن از این نفرت و انزجار، حتی مرض سرطان را نابود می کند.” پذیرش خود” کلید دگرگونی های مثبت میباشد.احساس گناه، همواره جویای مجازات میباشد و مجازات درد می آفریند. (پس هر دردی که در بدن، روح، فکر و احساستون دارین، یا دردی که از برآورده نشدن آرزوتون حس می کنین، به همین علته.)

نیکا، روانشناس خوب در کرج

برای خواندن آخرین مقاله درمورد چگونه از سلامت روان خود مراقبت کنیم؟ اینجا کلیک کنید.

چگونه از سلامت روان خود مراقبت کنیم؟

چگونه از سلامت روان خود مراقبت کنیم؟

چگونه از سلامت روان خود مراقبت کنیم؟

روانشناس خوب در کرج : در جامعه ی امروزی که عصر استرس نام گذاری شده، آگاهی از روش های به منظور حفاظت از سلامت روان از جمله مهم ترین ضرورت ها است.

بسیاری از مردم بخش زیادی از زمان خود را در موقعیت های کاری، رفت و آمد در مکان های پر از ترافیک و آلوده و ارتباطاتی میگذرانند که فرسایش روانی زیادی را به همراه دارد.

همچنین با توجه به ماهیت اجتناب ناپذیر بحران های طبیعی و انسانی، در هر لحظه ممکن است در یک موقعیتی قرار گیریم که سلامت روانی مان مختل بشود و کنترل زندگی مان را از دست بدهیم.

بر این اساس به نظر می رسد یکی از ضروری ترین اقدامات برای هر فرد آن میباشد که راهکارهایی را برای غلبه بر فشارهای روانی در وضعیت های بحرانی و یا استرس زا در نظر داشته باشد و مطابق با آن ها عمل بکند.

هشدارهای که نشان می دهد سلامت روانی تان مختل شده

درصورتی که به مدت حداقل دو هفته علائمی از جمله بی حوصلگی، لذت نبردن از فعالیت های سابق، احساس غم و اندوه و بی ارزشی و یا مشکلاتی در خواب، خوراک و اشتها را تجربه می کنید، لازم است بدانید که سلامت روانی تان در معرض آسیب قرار دارد.

هوشیاری نسبت به نشانگان ذکر شده و شروع انجام اقدامات موثر می تواند بسیار با اهمیت باشد و مانع از ایجاد اختلالات اضطرابی و افسردگی در شما شود.

بنابراین در این شرایط بهتر است که هرچه سریع تر برای بهبود خلقتان دست به کار شوید.

۱ از خانه خارج شوید و به طبیعت سلام کنید:

پژوهش ها نشان دهنده ی آن میباشند که ماندن در خانه می تواند منجر به تقویت نواحی از مغز بشود که به افکار منفی مربوط میباشند.

با ماندن افراطی در خانه، افکار منفی مکرر و پیشگویی های غیر واقعی در خصوص آینده به ذهن تان هجوم می آورد و به راحتی در معرض اضطراب قرار می گیرید.

بنابراین در طی هر روز زمانی را به قدم زدن در طبیعت – ترجیحا مکان های آرام و زیبا – اختصاص دهید تا بتوانید مثبت و با انرژی بمانید.

۲ از افراد منفی حتما دوری کنید:

بخاطر داشته باشید که افسردگی، اضطراب و بسیاری از بیماری های روانی مسری میباشند.

مراوده ی مستمر با شخص افسرده میتواند باعث شود تا شما نیز وقایع و اتفاقات اطراف تان را همانند او ادراک کنید.

پس از مدتی خواهید دید که شما نیز به سرماخوردگی روانی دوست تان مبتلا شده و افسرده اید!

بنابراین افراد منفی باف را از زندگی تان حذف کنید و اشخاصی را برای ارتباط انتخاب کنید که از سلامت روانی برخوردارند.

۳ برای خودتان شبکه ی حمایت اجتماعی بسازید:

داشتن دوستان صمیمی، یک مشاور دلسوز و متخصص و شبکه ای از افراد شنوا و حامی تاثیرات قبل توجهی در عبور موفقیت امیز از بحران ها بدون تجربه ی اختلالات روانی دارد.

این افراد می توانند منجر به حس درک شدن، همدلی، مهم بودن و عدم ادراک تهایی شوند و شما را سالم تر نگه دارند.

۴ سبک زندگی تان را تغییر بدهید:

روانشناس خوب

اگر چه تغییر سبک زندگی بیش از اندازه کلی به نظر میرسد اما می تواند زندگی تان را متحول کند.

برای برخورداری از سلامت روان بهتر میباشد در برنامه ی روزانه تان موارد زیر را لحاظ کنید:

• ورزش را تبدیل به صمیمی ترن دوستتان کنید.

• خواب کافی را دراولویت زندگی تان قرار بدهید.

• از انرژِی آفتاب برای سرزندگی و نشاط استفاده کنید.

۵ برای زندگی تان معنایی خلق بکنید:

داشتن معنای شخصی در زندگی یکی از مولفه های اساسی رضایت از زندگی و شادی میباشد.

بر اساس طیف وسیعی از یافته های پژوهشی، خلق معنایی برای زندگی کردن می تواند از افسردگی پیشگیری کند و شما را شاداب و سرزنده نگه دارد.

این معنا می تواند شامل تعیین اهداف شخصی، کمک کردن به دیگران و کار کردن روی اهداف بزرگی باشد.

یک فعالیت مفید میتواند این باشد که اهداف تان را روی کاغذ بیاورید و هر روز گامی در جهت تحقق آن ها بردارید.

روانشناس خوب در کرج

برای خواندن آخرین مقاله درمورد اختلال شخصیت خودشیفته اینجا کلیک کنید.

اختلال شخصیت خودشیفته

اختلال شخصیت خودشیفته

اختلال شخصیت خودشیفته چیست؟

روانشناس خوب در کرج : یکی از اختلالات شخصیت‌های مربوط به دسته نمایشی میباشد و فرد مبتلا خود را بسیار مهم و بزرگ تصور می‌کند و به شیوه‌ای اغراق آمیز احساس توانمندی و لیاقت می‌کند. آنها در ذهن خود را فردی مشهور می‌پندارند و از آنجایی که بسیار خود را سزاوار و لایق می‌دانند، نیازها و مشکلات دیگران هیچگونه جایگاهی در دنیای آنها ندارد.

بشدت خود را برتر از دیگران می‌بینند و با تحکم و تکبر با دیگران برخورد می‌کنند و از دیگران انتظار احترام و تحسین دائم خود را دارند و زمانی که اطرافیان یا حتی خودشان نتوانند انتظارت بیش از حد و غیر ممکن را بر آورده کنند دچار افسردگی می‌شوند.

شیوع اختلال شخصیت خودشیفته:

طبق بررسی‌های که انجام شده نرخ شیوع این اختلال بین دو تا شانزده درصد جمعیت بالینی و کمتر از یک درصد کل جمعیت میباشد، این اختلال در بین مردان شیوع بیشتری دارد.

ریسک ابتلا به این اختلال در افرادی که یکی از والدینشان به این بیماری مبتلا میباشد بیشتر از سایر افراد است، چون این والدین هم احساس غیر واقع‌بینانه در تمامی جنبه‌های زندگی مانند قدرت، خود بزرگ بینی، باهوش بودن، زیبا بودن و … در فرزند خود ایجاد می‌کنند.

محققین بر این باورند که تعداد افراد مبتلا به این بیماری رو به افزایش میباشد.

نشانه‌های اختلال شخصیت خود شیفته:

  • این افراد احساس خودبزرگ‌بینی زیادی دارند و خود را انسان مهمی می‌پندارند.
  • فکر می‌کنند شخص منحصربه‌فردی هستند و دیگران با به شیوه ویژه‌ای با آنها رفتار کنند.
  • احساس استحقاق و برتری در آنها چشمگیر میباشد.
  • انتقاد را برنمی‌تابند و از اینکه هر کسی از آنها انتقاد کند آنها را عصبانی می‌کند.
  • فقط خودشان را قبول دارند و دائم به دنبال به‌دست آوردن ثروت و شهرت میباشند.
  • روابطشان شکننده است چون حاضر نیستند طبق قواعد مرسوم رفتار کنند.
  • رفتار استثمار گونه ای دارند.
  • اعتمادبه‌نفس آنها شکننده میباشد.
  • مستعد افسردگی میباشند.
  • دارای مشکلات بین فردی هستند.
  • مشکلات در محیط کار یا تحصیل دارند.
  • حق‌به‌جانب میباشند.
  • مشغول خیال بافی درباره موفقیت و قدرت هستند.
  • نمی‌توانند همدلی از خود نشان دهند و اگر چنین رفتاری داشته باشند ظاهری و برای رسیدن به مقاصدشان میباشد.

به علت چنین خصوصیت هایی آنها از طرفیان خود طرد می‌شوند یا محبت دیگران را ازدست می‌دهند، این فشارهای روانی شایعی است که افراد مبتلا به اختلال خودشیفته مجبور به تحمل آن هستند حال آنکه آنها توانایی تحمل و روبه رویی با این فشارها را ندارند.

هرچند فقط با وجود چند نشانه نمی‌تواند گفت شخصی بیمار است ولی اگر بین اعضای خانواده فردی با این خصوصیات وجود دارد بهتر میباشد او را تشویق به مراجعه به کلینیک مشاوره و روانشناسی نیکا کنید تا طی جلساتی که با روانشناس خوب در کرج و روانپزشک برگزار میشود این مسئله بررسی بشود.

آینده فرد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی:

این اختلال شخصیتی مزمن میباشد و درمان آن نیز بسیار دشوار است. بیماران مرتب در معرض ضربه و فشارهای روانی هستند که نتیجه اعمال و رفتار خودشان است.

از آنجایی که زیبایی، قدرت و بطور کل مزایای جوان بودن برایشان مهم است نمی‌توانند پیر شدن را تاب بیاورند و به همین علت برابر بحران میان‌سالی آسیب می‌بینند.

اگر در بین اعضای خانواده شخصی به این اختلال مبتلا است بهتر است او را تا قبل از رسیدن به میان‌سالی تشویق به درمان کنید. کلینیک مشاوره و روانشناسی نیکا که به‌ عنوان روانشناس خوب در کرج شناخته شده است با همکاری و حضور مستمر متخصصین درمان بیماری‌های روانی تمام تلاش خود را برای بهبودی و درمان مراجعین می‌کند.

دلایل بروز اختلال شخصیت خودشیفته:

هنوز دلیل اصلی این بیماری مشخص نشده ولی محققین عوامل متعدد را در ابتلای افراد به این اختلال مؤثر می‌دانند مثل ژنتیک یا عوامل زیست محیطی. همچنین محققین در بخش خاکستری مغز افراد خودشیفته که مربوط به همدلی و روابط عاطفی و … نوعی ناسازگاری مشاهده کردند.

یکی دیگر از عوامل مؤثر تربیت اشتباه والدین میباشد، عدم اطلاع والدین از تربیت درست و صحیح می‌تواند فرد را در بزرگسالی مستعد ابتلا به این اختلال می‌کند.

  • تنبیه و پاداش های افراطی
  • وابستگی بیش از اندازه فرزند به والدین
  • بیش از حد از سمت والدین و خانواده مورد تعریف و تمجید قرار گرفتن
  • آزار و اذیت شدیدی را در دوران کودکی تحمل کردن

تشخیص اختلال شخصیت خودشیفته:

برای تشخیص دادن این اختلال شخصیتی هیچ تجهیزات پزشکی – آزمایشگاهی وجود ندارد بلکه درمانگر و متخصص با توجه پرسشنامه‌ای که بیمار به آن پاسخ داده و بررسی اینکه فرد تا چه اندازه نیازمند توجه و قدرت میباشد می‌تواند به وجود این اختلال در فرد پی ببرد.

این اختلالات الگوهای رفتاری و فکری که ریشه در دوران کودکی دارد هستند، این نوع رفتار می‌تواند حتی پیش از ۸ سالگی بروز کند. این افراد در درک این مسئله مشکل دارند عاجزند و به همین علت نیز برای درمان خود اقدام نمی‌کنند.

در مطالعاتی که اخیرا انجام شده بسیاری خیلی راحت به خودشیفته بودن را بیان می‌کنند. محققان معتقدند به این علت که آنها به خودشیفته بودن خود افتخار می‌کنند و آن را به هیچ وجه یک نقص یا بیماری نمی‌دانند.

اعتیاد به الکل و خودشیفتگی:

یکی از ویژگی های افراد مبتلا به اختلال شخصیت خودشیفته این میباشد که باورهای خود بزرگ بینانه و رفتار خود پسندانه و پر افاده دارند. همچنین افرادی که از اعتیاد به الکل به ستوه آمده اند، ممکن است رفتارهای یکسانی از خود نشان دهند، چرا که اعتیاد به الکل و اختلال شخصیت خود شیفته بیشتر اوقات همزمان با هم اتفاق می افتد.

علائم اعتیاد به الکل و اختلال شخصیت خود شیفته بسیار به هم شبیه هستند. برخی از بیماران اختلال خودشیفته ممکن است به علت دید خود بزرگ بینانه نسبت به خود و انکار پیامد منفی به سوء مصرف الکل روی آورند. اعتیاد به سوء مصرف الکل ممکن است منجر به ایجاد اختلال شخصیت خودشیفته در افراد شود. آنها با وجود اینکه اعتیاد دارند، نسبت به مصرف مواد و انجام اقدامات درمانی مثل ترک الکل حالت دفاعی به خود میگیرند.

درمان اختلال شخصیت خودشیفته:

معمولا افرادی که این اختلال را داند حاضر به درمان نیستند و این کار را نوعی تحقیر برای خود میدانند. اکثر مراجعه کنندگان برای این اختلال از طرف خانواده و دوستان معرفی می‌شوند. معمولا برای درمان این اختلال از روش روان‌درمانی استفاده می‌کنند.

روند درمان این افراد آهسته و کند پیش می‌رود زیرا درمانگر باید باید روی ویژگی‌های شخصیتی فرد مبتلا متمرکز شود اما تغییراتی طی جلسات متعددی که در بهترین کلینیک روانپزشکی صورت می‌گیرد پایدار خواهد بود.

دارویی برای اختلال شخصیت خودشیفته وجود ندارد، اما از آنجایی که این افراد از بیماری‌های همراه با این اختلال مثل اعتیاد به انواع مواد اعتیادآور، افسردگی و یا اضطراب هم رنج می‌برند ممکن از است داروهای برای او تجویز شود. ولی درمان اصلی این بیماری روان درمانی میباشد.

نیکا، روانشناس خوب در کرج

برای خواندن آخرین مقاله درمورد تست روانشناسی شغل اینجا کلیک کنید.

روانشناس خوب در کرج

تست روانشناسی شغل

بهترین شغل برای تیپ شخصیتی شما در آزمون MBTI (مایرز بریگز) چیست؟

آزمون شخصیت مایرز بریگز (MBTI) یک آزمون روان‌شناختی به شیوه‌ی خود گزارشی میباشد که افراد را بر اساس نحوه‌ی درک آن‌ها از جهان و الگوی تصمیم‌گیری‌هایشان در غالب ۱۶ تیپ شخصیتی مختلف دسته‌بندی می‌کند.

امروزه بسیاری از متخصصان حوزه روانشناسی و منابع انسانی برای تعیین مشاغل مناسب افراد بر اساس نوع شخصیت آن‌ها، از این آزمون استفاده می‌کنند. طبق گزارشات سالانه حدود ۲۴ میلیون نفر فقط در ایالات متحده از این آزمون استفاده می‌کنند.

شرکت‌های بزرگی هم مثل جنرال موتورز و گوگل نیز اعلام کرده‌اند که از این آزمون برای سنجش تناسب بین شخصیت نامزد شغلی و نقش خاصی که فرد قصد اشتغال در آن را دارد، استفاده می‌کنند.

آشنایی با تیپ شخصیتی و ویژگی‌های شخصیتی خودتان می‌تواند به شما کمک کند مشاغلی را انتخاب کنید که با شخصیت شما بیشترین سازگاری را داشته باشند. در واقع شناسایی مسیر شغلی ایده آل بر اساس آزمون شخصیتی مایرز بریگز می‌تواند به صرفه‌جویی زیادی در زمان و انرژی شما منجر بشود.

آزمون شخصیت‌شناسی مایرز بریگز (MBTI) چیست؟

پرسشنامه‌ی شخصیت (MBTI) پرسشنامه‌ای میباشد که نقاط قوت و ضعف و گرایشات متفاوت افراد را در مورد نحوه درکشان از جهان و همچنین الگوهای تصمیم‌گیری‌شان نشان می‌دهد. این ابزار شخصیت شناسی درطول جنگ جهانی دوم توسط کاترین بریگز و ایزابل مایرز، مادر و دختر روانشناسی که قصد داشتند به زنان آمریکایی در یافتن مشاغل متناسب با شخصیتشان کمک بکنند، اختراع شد. آزمون MBTI بر مبنای تجزیه و تحلیل گرایشات روانی فرد، او در غالب یکی از ۱۶ تیپ شخصیتی مختلف طبقه‌بندی می‌کند که این نتیجه می‌تواند برای شناسایی حرفه‌ی ایدئال فرد مورد استفاده قرار گیرد.

۱۶ تیپ شخصیتی مختلف مایرز بریگز (MBTI) چیست؟

در زیر ۱۶ تیپ شخصیتی مختلف موجود در آزمون (MBTI) به همراه نام اطلاق شده به هر کدام آمده :

  1. تیپ شخصیتی (ISTJ) یا بازرس
  2. تیپ شخصیتی (ISFJ) یا مدافع
  3. تیپ شخصیتی INFJ) یا حامی
  4. تیپ شخصیتی (INTJ) یا معمار
  5. تیپ شخصیتی (ISTP) یا چیره‌دست
  6. تیپ شخصیتی (ISFP) یا ماجراجو
  7. تیپ شخصیتی (INFP) یا میانجی
  8. تیپ شخصیتی (INTP) یا متفکر
  9. تیپ شخصیتی (ESTP) یا کارآفرین
  10. تیپ شخصیتی (ESFP) یا مجری
  11. تیپ شخصیتی (ENFP) یا پیکارگر
  12. تیپ شخصیتی (ENTP) یا مجادله‌گر
  13. تیپ شخصیتی (ESTJ) یا مدیر
  14. تیپ شخصیتی (ESFJ) یا سفیر
  15. تیپ شخصیتی (ENFJ) یا قهرمان
  16. تیپ شخصیتی (ENTJ) یا فرمانده

مشاغل مناسب برای هر یک از تیپ‌های شخصیتیس

در ادامه ویژگی‌های شخصیتی هر یک از تیپ‌های شخصیتی به همراه مشاغل متناسب با هر تیپ شخصیتی بر اساس تناسب ویژگی‌های روانی فرد و ویژگی‌ها مورد نیاز برای آن شغل آمده است:

تیپ شخصیتی (ISTJ) یا بازرس

درون‌گرا – حسی – منطقی – قضاوتی

افراد دارای این تیپ شخصیتی عموماً انسان‌هایی جدی و رسمی به نظر می‌آیند. آن‌ها معمولاً به سنت‌ها علاقه‌ی زیادی دارند و به ارزش‌هایی مانند رعایت احترام، سخت‌کوشی و پذیرش مسئولیت اجتماعی اعتقاد دارند. آن‌ها معمولاً افرادی محافظه‌کار، آرام، ساکت ولی با پشتکار فراوان میباشند. در محل کار، آن‌ها به مسئولیت‌پذیری و قابل اعتماد بودن شناخته می‌شوند. این افراد در یک محل کار سازمان‌یافته به سرعت رشد می‌کنند و ترجیح می‌دهند که برای انجام تمام وظایف کاریشان قوانین مدون و روشنی وضع شود. آن‌ها به تفکر تحلیلی و انتقادی گرایش زیادی دارند و به جزئیات هم علاقه‌ی زیادی دارند.

افراد دارای این تیپ شخصیتی انسان‌هایی منطقی میباشند و تصمیمات تکانشی را دوست ندارند. این افراد برای مشاغل کارمندی گزینه‌ای عالی محسوب می‌شوند زیرا همان‌طور که گفته شد افرادی قابل اعتماد، هدف‌گرا و تیزبین میباشند. این افراد همچنین برای اقتدار و سلسله‌ مراتب اداری احترام زیادی قائل‌اند و انتظار دارند کارشان به آن‌ها احساس امنیت و ثبات بدهد.

نقاط قوت: متعهد، رفتار محافظه‌کارانه در مسائل مالی، انتقادپذیر

نقاط ضعف: مشغله‌ی فکری زیاد، بی‌احساس، بیش از حد ساختاریافته

معروف‌ترین افراد دارای تیپ شخصیتی ISTJ عبارت‌اند از ملکه الیزابت دوم، وارن بافت، جورج واشنگتن و هری ترومن.

اگر شما یک ISTJ میباشید، مشاغل زیر می‌توانند گزینه‌های شغلی مناسبی برای شما باشند:

  • دندان‌پزشک
  • حسابدار
  • مدیر زنجیره تأمین کالا
  • تحلیلگر کسب و کار
  • مشاغل نظامی
  • مشاور حقوقی
  • پزشکی
  • بازرسی (از هر نوع)
  • مدیریت مالی
  • تحلیل داده

تیپ شخصیتی (INFJ) یا حامی

درون‌گرا – شهودی – احساسی – قضاوتی

این افراد معمولاً انسان‌هایی ایدئالیست هستند که نگاه عمیقی به جهان دارند. آن‌ها معمولاً به هیچ پدیده‌ای نگاه سطحی ندارند یا چیزها را همان‌طور که هستند نمی‌پذیرند. آن‌ها اغلب مملو از ایده‌های مختلف و تخیل خلاقی هستند. وقتی صحبت از مشاغل به میان می‌آید، آن‌ها عاشق محیط‌های کاری آرام و بدون تنش هستند و به عنوان متفکرانی عمیق شناخته می‌شوند که از چالش‌های کاری استقبال می‌کنند. آن‌ها همدل و دلسوز هستند و سعی می‌کنند برای دیگران افرادی مفید باشند.

در واقع این تیپ شخصیتی بسیار نادر است و فقط ۱٪ جمعیت جهان در غالب این تیپ شخصیتی قرار می‌گیرند. این افراد به شدت به دیگران اهمیت می‌دهند، اما با وجود قوه‌ی تخیل قوی یک رؤیاپرداز محسوب نمی‌شوند. آن‌ها با اقدامات عملی خود سعی دارند تا جهان را به مکان بهتری تبدیل کنند.

معروف‌ترین افراد دارای تیپ شخصیتی INFJ عبارت‌اند از دکتر مارتین لوتر کینگ، مادر ترزا، نلسون ماندلا و دانیل دی لوئیس.

نقاط قوت: دقیق، قاطع، متمرکز، حساس، خوش برخورد

نقاط ضعف: ولخرج، تفکر و تخیل بیش از حد، درگیری‌های درونی

اگر شما یک INFJ هستید، مشاغل زیر می‌توانند گزینه‌های شغلی مناسبی برای شما باشند:

  • مشاور
  • نویسنده
  • دانشمند
  • کتابدار
  • روانشناس
  • مشاور
  • مدیر منابع انسانی
  • نویسندگی/ ویرایش
  • علوم مربوط به محیط زیست
  • آموزش و پرورش ویژه

تیپ شخصیتی (INTJ) یا معمار

درون‌گرا – شهودی – منطقی – قضاوتی

افرادی که در این گروه قرار دارند، معمولاً انسان‌هایی آرام و محافظ کار میباشند که از تنهایی لذت می‌برند. معاشرت با دیگران اغلب انرژی این افراد را از بین می‌برد و در نتیجه نیاز به خلوت کردن و تنهایی برای شارژ مجدد خودشان پیدا می‌کنند. آن‌ها به ایده‌ها و نظریه‌های مختلف علاقه‌مند هستند و دوست دارند از ساز و کار همه چیز سر در بیاورند. آن‌ها در برنامه‌ریزی و تدوین استراتژی مهارت زیادی دارند و از عدم قطعیت خوششان نمی‌آید. این گروه همچنین استعدادی زیادی در تشخیص ارتباط بین مسائل مختلف دارند که این مسئله توان حل مشکل را در آن‌ها بالا می‌برد. آن‌ها همچنین هم در تفکر شهودی و هم تفکر عملی مهارت زیادی دارند.

در واقع این افراد دارای خلاقیت زیادی هستید اما بیشتر روی جزئیات تمرکز دارند و معمولاً دوست دارند به تنهایی کار کنند. آن‌ها همیشه در تلاش برای بهبود سیستم‌ها، فرایندها و هر چیز دیگری هستند که در مسیر کاری خود پیدا می‌کنند.

معروف‌ترین افراد دارای تیپ شخصیتی INTJ عبارت‌اند از هیلاری کلینتون، ایلان ماس، بیل گیتس، اسحاق نیوتن و استیفن هاوکینگ.

نقاط قوت: مطمئن،نده‌ی خوب، خوش مشرب، باهوش

نقاط ضعف: سرشار از مشغله‌های فکری، بی احساس، کم عاطفه

اگر شما یک INTJ میباشید، مشاغل زیر می‌توانند گزینه‌های شغلی مناسبی برای شما باشند:

  • نوازنده
  • سردبیر نشریات
  • عکاس
  • مشاور مالی
  • مدیر بازاریابی
  • معلم
  • فیزیوتراپیست
  • مدیریت پروژه
  • مهندسی سیستم
  • تحلیل سیستم
  • مهندسی نرم‌افزار

تیپ شخصیتی (INFP) یا میانجی

درون‌گرا – شهودی – احساسی – ادراکی

افراد دارای تیپ شخصیتی INFP معمولاً افرادی ساکت هستند و ترجیح می‌دهند که در مورد خودشان صحبت نکنند. آن‌ها از گذراندن وقتشان به تنهایی و در مکان‌های آرام لذت می‌برند. این افراد عاشق تجزیه و تحلیل علائم و نشانه‌ها هستند و از گم شدن در تخیلات و رؤیاهای خود لذت می‌برند. در محیط‌های حرفه‌ای، INFPها به دنبال یادگیری چیزهای جدید و تغییر جهان هستند. در حالی که آن‌ها معمولاً برای انجام پروژه‌ها در دیگران شور و اشتیاق ایجاد می‌کنند، اما غالباً در مورد حفظ هیجان و انگیزه‌ی خود در طولانی مدت با چالش مواجه می‌شوند.

این افراد همچنین اگرچه بسیار باهوش و دارای ذهنیتی باز هستند، اما از درس و مدرسه بدشان می‌آید و حتی از تصور انجام کارهای روتین برای طولانی مدت بیزارند. به همین دلیل است که مسائل روتین در مورد این افراد جوابگو نیست و آن‌ها با رفتارهای روتین مثل سر وقت بیدار شدن یا به موقع به محل کار رفتن همیشه مشکل دارند.

معروف‌ترین افراد دارای تیپ شخصیتی INFP عبارت‌اند از پرنسس دایانا، جان لنون، کورت کوبین و ویلیام شکسپیر.

نقاط قوت: باانگیزه، انعطاف‌پذیر، وفادارحامی، درک بالا، خوش مشرب

نقاط ضعف: احساسی، رویکرد بیش از حد انتقادی، خجالتی، تعارضات درونی بی‌پایان

اگر شما یک INFP میباشید، مشاغل زیر می‌توانند گزینه‌های شغلی مناسبی برای شما باشند:

  • کپی‌رایتر
  • مدیریت منابع انسانی
  • فیزیوتراپیست
  • متخصص سلامت روان
  • هنرمند
  • عکاس
  • نویسندگی
  • نوازنده
  • هنرهای تجسمی
  • ماساژ درمانی
  • مددکار اجتماعی
  • مدیریت موزه
  • آسیب‌شناسی گفتار و زبان
  • طراح مد
  • طراحی گرافیکی

تیپ شخصیتی (ESFJ) یا سفیر

برون‌گرا – حسی – احساسی – قضاوتی

افراد دارای تیپ شخصیتی ESFJ بسیار اجتماعی میباشند و یاز دارند که همیشه با دیگران تعامل داشته باشند و مردم را خوشحال کنند. آن‌ها معمولاً در تمام زندگی خود در کانون توجه جمع قرار می‌گیرند و از سازماندهی رویدادهای اجتماعی برای دوستان و خانواده‌ی خود لذت می‌برند. از آنجا این افراد همیشه به دنبال ایجاد همکاری و هماهنگی در محل کار خود هستند، به طور کلی به دنبال مشاغلی میباشند که به آن‌ها اجازه دهد نظم اجتماعی را اعمال کنند. آن‌ها معمولاً به نیازهای دیگران حساس میباشند و در خواندن نشانه‌های اجتماعی مهارت زیادی دارند.

این افراد همچنین بسیار وفادار و منظم میباشند و به هر قیمتی از درگیری با دیگران اجتناب می‌کنند. ویژگی خوب دیگر این افراد این است که هیچ وقت از زیر انجام وظایف کاری خود فرار نمی‌کنند.

معروف‌ترین افراد دارای تیپ شخصیتی ESFJ عبارتند از التون جان، بیل کلینتون، استیو هاروی، تیلور سویفت، دنی گلاور و مونیکا در سریال فرندز.

نقاط قوت: رفتاری دوستانه، مدیریت مالی خوب، سخت‌کوش، علاقه‌مند به سنت‌ها

نقاط ضعف: از تغییرات ناراحت می‌شوند، سوءاستفاده‌گر، خود را فدا می‌کنند، دارای تعارضات درونی

اگر شما یک ESFJ میباشید، مشاغل زیر می‌توانند گزینه‌های شغلی مناسبی برای شما باشند:

  • مدیر دفتر
  • متخصص پشتیبانی فنی
  • سرپرست موزه
  • روانشناس
  • محقق پزشکی
  • برنامه‌ریزی رویدادهای اجتماعی
  • پرستاری
  • حقوقدان
  • مسئول پذیرش
  • امور پذیرایی

تیپ شخصیتی (ENFP) یا پیکارگر

برون‌گرا – شهودی – احساسی – ادراکی

افراد دارای این تیپ شخصیتی رفتاری بسیار فردگرایانه دارند. این افراد همیشه در جهت ایجاد ظاهر دلخواه خود، روش‌های فردی خود، اقدامات فردی خود و عادات و ایده‌های خودشان تلاش می‌کنند. آن‌ها دوست ندارند کسی آن‌ها را مجبور کند که در چهارچوبی بسته زندگی کنند. آن‌ها دارای یک ماهیت شهودی قوی هستند و دوست دارند در کنار دیگران باشند و با دیگران تعامل داشته باشند. آن‌ها دارای درک بسیار بالایی هستند و بیشتر اوقات بر اساس احساسات خود عمل می‌کنند. آن‌ها اغلب اوقات به محیط‌های کاری روتین و معمولی‌تر جذب می‌شوند. انگیزه آن‌ها بیشتر به واسطه‌ی اهدافی است که دنبال می‌کنند تا اینکه در انجام کارهایشان صرفاً به دنبال پول باشند.

این افراد دارای یک روح رها و آزاد هستند که آن‌ها را تبدیل به فردی جذاب، مستقل و پرانرژی می‌کند. آن‌ها همچنین از تعامل با دیگران و کاوش در میان ایده‌های جدید لذت می‌برند که این مسئله در همه ابعاد مختلف زندگی‌شان نمود دارد. این افراد همچنین به خاطر اینکه همه چیز را جالب می‌دانند، معمولاً در انتخاب مسیر شغلی خود اغلب اوقات با مشکلاتی مواجه می‌شوند.

معروف‌ترین افراد دارای تیپ شخصیتی ENFP عبارت‌اند از کوئنتین تارانتینو، رابین ویلیامز، ساندرا بولاک، آلن دجنرس و ویل اسمیت.

نقاط قوت: با محبت، صریح، سرگرم‌کننده، الهام‌بخش، وفادار، درک بالا

نقاط ضعف: به راحتی خسته می‌شوند، حساس، تعارضات درونی، غیرواقع‌گرا

اگر شما یک ENFP میباشید، مشاغل زیر می‌توانند گزینه‌های شغلی مناسبی برای شما باشند:

  • گزارشگر یا مجری خبر
  • ویرایشگر
  • نوازنده
  • مدیر تولید
  • معلم دبستان
  • مربی مهارت‌های زندگی
  • مددکار اجتماعی
  • مدیریت فروش
  • مشاور املاک
  • امور مشتریان
  • کارگردانی فیلم
  • فیلمنامه نویسی
  • بازاریابی

تیپ شخصیتی (ISTP) یا چیره‌دست

درون‌گرا – حسی – منطقی – ادراکی

افراد دارای تیپ شخصیتی ISTP عموماً افراد اسرارآمیزی میباشند که معمولاً منطقی و عقلانی رفتار می‌کنند اما در عین حال می‌توانند افرادی خودجوش و مشتاق نیز باشند. ویژگی‌های شخصیتی آن‌ها به راحتی قابل تشخیص نیست و پیش‌بینی واکنش‌های آن‌ها دشوار است. آن‌ها اغلب افراد غیرقابل پیش‌بینی و خودجوش هستند اما این ویژگی‌های خود را از دیگران پنهان می‌کنند. در زمینه کاری خود نیز در عیب‌یابی و حل مشکلات عملکردی عالی دارند. آن‌ها در حالت عادی افرادی ساکت و محافظ کار هستند اما در مواقع ضروری با دیگران همکاری خوبی دارند. بسیاری از افراد دارای تیپ شخصیتی ISTP، کارهای تحلیلی یا فنی را ترجیح می‌دهند و در صورت بروز مشکلات به سرعت راه‌حلی پیدا می‌کنند.

این گروه همچنین افرادی بسیار خلاق میباشند که دارای ذهنیت فردگرایانه هستند و برای رسیدن به اهداف خود از انجام هیچ کاری دریغ نمی‌کنند.

معروف‌ترین افراد دارای تیپ شخصیتی ISTP عبارت‌اند از مایکل جردن، بروس لی، تام کروز و آریا استارک از بازی تاج و تخت.

نقاط قوت: دارای اعتماد به نفس، شنونده‌ی خوبی هستند، خوش‌بین، واقع‌بین، با احترام

نقاط ضعف: دارای ذهنیتی بسته، کم‌حرف، بی‌احساس، کوته‌بین

اگر شما یک ISTP میباشید، مشاغل زیر می‌توانند گزینه‌های شغلی مناسبی برای شما باشند:

  • تکنسین فنی
  • کارهای ساختمانی
  • مهندس
  • پزشکی قانونی
  • بازرس/ کارآگاه
  • مکانیک
  • ورزش/دو و میدانی
  • سازمان‌های اطلاعاتی
  • مواد غذایی

تیپ شخصیتی (ENFJ) یا قهرمان

برون‌گرا – شهودی – احساسی – قضاوتی

افرادی که دارای تیپ شخصیتی ENFJ میباشند، تمرکز اصلی‌شان معطوف به انسان‌های دیگر است. آن‌ها افرادی برون‌گرا، آرمان‌گرا، دارای چهارچوب اصولی و اخلاقی هستند. آن‌ها می‌دانند چگونه با دیگران ارتباط برقرار کنند و بر شهود و احساساتشان تکیه کنند. هر چند آن‌ها بیشتر در تخیلات خود زندگی می‌کنند تا در دنیای واقعی. افراد دارای این تیپ شخصیتی رهبرانی طبیعی و بسیار با انگیزه هستند اما با این حال به نیازهای اطرافیان خود توجه زیادی دارند. آن‌ها به طور کلی احساس می‌کنند مجبورند دنیا را به مکان بهتری تبدیل کنند.

این افراد همچنین دوست دارند به دیگران کمک کنند و در مرکز توجه باشند. آن‌ها دارای ایده‌هایی عالی و یک نظام ارزشی قوی هستند و از دفاع از ارزش‌ها و باورهای خود هیچ هراسی ندارند. افراد این گروه با انرژی خلاق خود و ضمن همکاری با دیگران می‌توانند به اهداف معنی دار خود برسند.

معروف‌ترین افراد دارای تیپ شخصیتی ENFJ عبارت‌اند از باراک اوباما، اپرا وینفری، جنیفر لارنس و مایا آنجلو.

نقاط قوت: با محبت، صمیمی، دلسوز، شوخ‌طبع، الهام‌بخش، وفادار، توان درک بالا

نقاط ضعف: دارای ذهنیتی بسته، کنترل‌کننده، انتقادگر، حساس، درگیری‌های درونی بسیار

اگر شما یک ENFJ میباشید، مشاغل زیر می‌توانند گزینه‌های شغلی مناسبی برای شما باشند:

  • مشاور
  • مدیر فروش
  • مدیر منابع انسانی
  • کارگردان هنری
  • مدیر روابط عمومی
  • تدریس
  • مشاغل سیاسی
  • مربی مهارت‌های زندگی
  • سخنران انگیزشی

تیپ شخصیتی (ESTP) یا کارآفرین

برون‌گرا – حسی – منطقی – ادراکی

افراد دارای تیپ شخصیتی ESTP نیاز شدیدی به داشتن تعاملات اجتماعی، پردازش منطقی افکارشان، امکان ابراز احساسات و عواطفشان و آزادی دارند. این گروه همچنین افرادی متفکر و منطقی هستند و بر مبنای داده‌ها و الگوهای موجود اقدام به تصمیم‌سازی می‌کنند. آن‌ها به طور طبیعی همیشه به دنبال فرصت‌های جدید هستند و با اشتیاق کارهای خود را دنبال می‌کنند که همین مسئله اغلب آن‌ها را به سمت موفقیت و فرصت‌های کاری بهتر سوق می‌دهد. آن‌ها توان لازم برای کنار آمدن با چالش‌های مختلف را دارند، اما روال عادی به سرعت برای آن‌ها خسته‌کننده می‌شود.

این افراد به شدت پرانرژی و هدف‌گرا هستند و از دستاوردهای کوتاه مدت خود انرژی و روحیه می‌گیرند. آن‌ها عاشق اقدام کردن و برنامه‌ریزی‌های روزانه هستند. این گروه رایج‌ترین تیپ شخصیتی است و این افراد به راحتی می‌توانند با دیگران ارتباط برقرار کرده و با آن‌ها تعامل داشته باشند.

معروف‌ترین افراد دارای تیپ شخصیتی ESTP عبارت‌اند از دونالد ترامپ، مدونا، ادی مورفی، جک نیکلسون و ساموئل آل جکسون.

نقاط قوت: جذاب، روشن‌فکر، با اطمینان بالا، مشتاق، سخاوتمند، محبوب، با احساس، شوخ‌طبع

نقاط ضعف: به راحتی خسته می‌شوند، دارای حساسیت پایین، بی تعهد، بیش از حد سخاوتمند، پرخطر، کوته‌بین، دارای تعارضات درونی

اگر شما یک ESTP میباشید، مشاغل زیر می‌توانند گزینه‌های شغلی مناسبی برای شما باشند:

  • آتش‌نشان
  • پیراپزشک
  • کارگردان هنری
  • مدیر پروژه
  • مدیر ساخت و ساز
  • کارآفرینی
  • مشاغل مدیریتی
  • مشاغل سیاسی
  • مشاور املاک
  • بازیگری
  • پذیرشگر
  • مسئول گزارشات
  • منابع انسانی

تیپ شخصیتی (ESFP) یا مجری

برون‌گرا – حسی – احساسی – ادراکی

افراد دارای تیپ شخصیتی ESFP عموماً از اینکه مرکز توجه دیگران باشند بیشترین لذت را می‌برند و عاشق تعامل و به اشتراک‌گذاری آموخته‌هایشان با دیگران هستند. آن‌ها افرادی خوش‌مشرب، سخاوتمند، دارای رفتاری دوستانه، سرزنده و سرگرم‌کننده هستند. علاوه بر این، آن‌ها بسیار دلسوز هستند و در هر موقعیتی به فکر رفاه دیگران هستند. اگرچه این افراد از اینکه مرکز توجه دیگران باشند لذت می‌برند، اما از هر شغلی که هیجان‌انگیز و دارای ابعاد متنوع باشد، لذت می‌برند.

این افراد در واقع روح و قلب هر مهمانی و رویدادهای اجتماعی هستند. آن‌ها حتی ممکن است بی مقدمه شروع به آواز خواندن بکنند و دوست دارند زمان و انرژی خود را به دیگران اختصاص دهند. هر شغلی که این افراد را از این آزادی باز دارد ۱۰۰٪ آن‌ها را بدبخت می‌کند. چون آن‌ها همیشه به دنبال هیجان، تعامل و فرصتی برای درخشش هستند.

معروف‌ترین افراد دارای تیپ شخصیتی ESFP عبارتند از مرلین مونرو، الویس پریسلی، مایلی سایرس، جیمی فاکس و آدام لوین.

نقاط قوت: باهوش، خلاق، مشتاق، انعطاف‌پذیر، سخاوتمند، عمل‌گرا، با احساس

نقاط ضعف: مادی‌گرا، غیر متعهد، بی‌توجه به خود، حساس

اگر شما یک ESFP میباشید، مشاغل زیر می‌توانند گزینه‌های شغلی مناسبی برای شما باشند:

  • برنامه‌ریزی رویدادهای اجتماعی
  • کارهای مبتنی بر اجرا و نمایش
  • نماینده فروش
  • متخصص زیبایی
  • مهماندار هواپیما
  • راهنمای تور
  • مدیریت حراج آثار هنری
  • برنامه‌ریزی سفر
  • استندآپ کمدی

تیپ شخصیتی (ESTJ) یا مدیر

برون‌گرا – حسی – منطقی– قضاوتی

افرادی دارای تیپ شخصیتی ESTJ، افرادی به شدت سازمان‌یافته، فداکار، صادق، باوقار، پایبند به سنت‌ها و معتقد به انجام اموری هستند که احساس می‌کنند به لحاظ اخلاقی درست بوده و از نظر اجتماعی قابل قبول است. آن‌ها اغلب در جمع‌های مختلف نقش‌های رهبری را بر عهده می‌گیرند و مردم هم اغلب برای دریافت راهنمایی و مشاوره به سراغ آن‌ها می‌آیند. آن‌ها دارای رویکردی روشمند، سازمان‌یافته، قابل اعتماد و روشن هستند. آن‌ها در پیروی دقیق از رویه‌های تعیین شده و دستورالعمل‌های کاری عملکردی بسیار خوب دارند. آن‌ها همچنین افرادی فداکار و سخت‌کوش هستند و از همه مهم‌تر هدایت دیگران دقیقاً همین چیزی است که آن‌ها به شدت به آن علاقه‌مندند و در آن استعداد دارند.

این افراد یک رهبر واقعی محسوب می‌شوند و برای سنت و نظم احترام زیادی قائل میباشند. آن‌ها دارای یک قطب نمای اخلاقی قوی هستند و از هدایت دیگران لذت می‌برند. آن‌ها معمولاً به مشاغلی تمایل دارند که به آن‌ها حس ساختارمندی و سازماندهی می‌دهد، جایی که می‌توانند حس مسئولیت‌پذیری و وفاداری خود را اعمال کنید.

معروف‌ترین افراد دارای تیپ شخصیتی ESTP عبارت‌اند از جورج دبلیو بوش، سیمون کاول، قاضی جودی، الا بیکر، فرانک سیناترا و لیندون بی جانسون.

نقاط قوت: با اطمینان، مشتاق، مدیریت مالی خوب، با مسئولیت، با ثبات

نقاط ضعف: سرسخت، کنترل‌کننده، بی‌حوصله، بی‌احساس، مادی‌گرا

اگر شما یک ESTJ میباشید، مشاغل زیر می‌توانند گزینه‌های شغلی مناسبی برای شما باشند:

  • قاضی
  • مربی ورزشی
  • مسئول امور مالی
  • مدیر هتل
  • نماینده املاک
  • مهندسی فروش
  • ارزیابی اعتبارات
  • کارگذار بیمه
  • مشاور املاک
  • مدیریت شرکتی
  • مدیریت اجرایی
  • مدیریت دولتی

تیپ‌ شخصیتی (ENTJ) یا فرمانده

برون‌گرا – شهودی – منطقی – قضاوتی

افراد دارای تیپ شخصیتی ENTJ عموماً روی مسائل خارجی تمرکز دارند و با مسائل به شیوه‌ای منطقی و عقلانی برخورد می‌کنند. آن‌ها رهبرانی ذاتی هستند و از حس مسئولیت‌پذیری لذت می‌برند. آن‌ها همچنین چالش‌ها را فرصتی برای انگیزه دادن به خود می‌دانند. افراد دارای این تیپ شخصیتی به سرعت ناکارآمدی‌های موجود را شناسایی کرده و راه حل‌هایی برای مشکلات ارائه می‌دهند. آن‌ها برای تعیین هدف، برنامه‌ریزی و سازماندهی ارزش قائل هستند و از انگیزه و تفکر منطقی خود برای دستیابی به اهدافشان استفاده می‌کنند. این افراد به طور کلی کاریزماتیک و با اعتماد به نفس هستند و می‌توانند دیگران را برای رسیدن به یک هدف مشترک گرد هم جمع کنند.

این افراد همچنین به سرعت تصمیم می‌گیرند و به واسطه‌ی پاداش‌های خارجی انگیزه و روحیه می‌گیرند. آن‌ها معمولاً مسئولیت تیم‌های مختلف را بر عهده می‌گیرند و اعتماد به نفس بالایی هم دارند. آن‌ها با تکیه بر اقتدار ذاتی خود سعی می‌کنند تا اطمینان حاصل کنند که تمام اعضای تیم وظایفی را که باید انجام دهد انجام داده و کارها طبق روال پیش می‌رود.

معروف‌ترین افراد دارای تیپ شخصیتی ENTJ عبارت‌اند از استیو جابز، مارگارت تاچر، گوردون رمزی، مالکوم ایکس و وپی گلدبرگ.

نقاط قوت: دقیق، با اطمینان، کنجکاو، صریح، مشتاق، واقع‌گرا، قابل اعتماد

نقاط ضعف: جدال‌برانگیز، بداخلاق، کنترل‌گر، رویکرد بیش از حد انتقادی، بی‌احساس، تهدیدگر

اگر شما یک ENTJ میباشید، مشاغل زیر می‌توانند گزینه‌های شغلی مناسبی برای شما باشند:

  • مدیریت کسب و کار
  • مدیریت روابط عمومی
  • مهندس مکانیک
  • قاضی
  • مدیریت ساخت و ساز
  • ستاره‌شناس
    مدیریت بحران
  • کارآفرینی
  • تدوین استراتژی شرکتی
  • مشاغل سیاسی

تیپ‌ شخصیتی (INTP) یا متفکر

درون‌گرا – شهودی – منطقی – ادراکی

INTP ها به طور کلی منطقی‌ترین تیپ شخصیتی میباشند. آن‌ها عاشق کشف الگوها هستند، سریع متوجه مشکلات می‌شوند و توانایی زیادی در خواندن افکار و احساسات دیگران دارند. این افراد معمولاً به فعالیت‌های روتین روزانه علاقه ندارند اما در عوض از محیط‌هایی که بتوانند خلاقیت خود را در آن نشان دهند لذت می‌برند. آن‌ها عاشق ارائه‌ی راه حل‌های حساب‌شده و بی‌طرفانه برای مشکلات مختلف هستند. در محل کار، افراد دارای تیپ شخصیتی INTP در حل مشکلات و یافتن راه‌حل‌های خلاقانه دارای عملکردی عالی هستند و در هنگام بروز مسائل تجاری در محل کار حضورشان برای تیم بسیار مفید است. آن‌ها معمولاً افرادی خلاق و باهوش هستند که حضورشان در هر تیمی مفید و اثربخش است.

افراد دارای این تیپ شخصیتی همچنین عاشق تفکر و آزمایش ایده‌های جدید هستند. آن‌ها معمولاً بسیار مستقل هستند و دوست دارند نظریه‌های مختلف خود را تحلیل کنید و از آنجا که عاشق تفکر عمیق هستند، موقعیت‌های شغلی مختلفی را ترجیح می‌دهند که به آن‌ها امکان نوآوری و بروز خلاقیتشان را بدهد.

معروف‌ترین افراد دارای تیپ شخصیتی INTP عبارت‌اند از آلبرت اینشتین، چارلز داروین، ماری کوری و آبراهام لینکلن.

نقاط قوت: با اطمینان، خلاق، مشتاق، آرام، دوست‌داشتنی

نقاط ضعف: ذهنیت بسته، بی‌احساس، تعارضات درونی، مشکوک

اگر شما یک INTP میباشید، مشاغل زیر می‌توانند گزینه‌های شغلی مناسبی برای شما باشند:

  • آهنگساز
  • استاد دانشگاه
  • نویسنده
  • تهیه‌کننده
  • مهندس پزشکی
  • مشاور بازاریابی
  • توسعه‌دهنده وب
  • برنامه‌نویسی کامپیوتر
  • توسعه نرم‌افزار
  • تحقیق و پژوهش
  • تحلیل کسب و کار
  • تدوین استراتژی شرکتی
  • نگارش فنی

روانشناس خوب در کرج

تیپ‌ شخصیتی (ISFJ) یا مدافع

درون‌گرا – حسی – احساسی – قضاوتی

افراد دارای تیپ شخصیتی ISFJ، افراد نیکوکاری میباشند که از داشتن رویکردی سخاوتمندانه نسبت به افرادی که با آن‌ها با سخاوت برخورد می‌کنند، لذت می‌برند. آن‌ها برای ایجاد هماهنگی و روحیه همکاری بین دیگران ارزش قائل میباشند. این افراد همچنین نسبت به احساسات دیگران حساس هستند و عموماً خونگرم و مهربان هستند. افراد دارای این تیپ شخصیتی دارای اخلاق و روحیه‌ی کاری با ثبات و مستحکمی هستند و وظایف خود را به بهترین نحو به انجام می‌رسانند. آن‌ها کارکنانی وظیفه‌شناس و با انضباط هستند که برای ایجاد و حفظ یک محیط کاری منظم تمام تلاش خود را می‌کنند.

این افراد همچنین بسیار کارآمد و مسئولیت‌پذیر هستید اما تمایل زیادی به کمک به دیگران دارند. ویژگی‌های شخصیتی این گروه برای دنیای مدرن ضروری است، چون آن‌ها افرادی به شدت نوع‌دوست و دارای مهارت‌های کاری خوبی میباشند، بنابراین معمولاً در خدمت به دیگران است که رضایت و خوشحالی خود را پیدا می‌کنند.

معروف‌ترین افراد دارای تیپ شخصیتی ISFJ عبارت‌اند از بیانسه، کیت میدلتون، رزا پارکس، سر آرتور کانن دوئل و خود پدرخوانده یعنی ویتو کورلئونه.

نقاط قوت: متعهد، رفتار دوستانه، شنونده خوب، سخت‌کوش، سازمان‌یافته، عمل‌گرا

نقاط ضعف: ذهنیت بسته، روحیه‌ی راکد، درگیری‌های درونی

اگر شما یک ISFJ میباشید، مشاغل زیر می‌توانند گزینه‌های شغلی مناسبی برای شما باشند:

  • حسابدار
  • امور مالی
  • کارمند بانکی
  • تحلیلگر
  • مدیر اداری
  • عکاس
  • تدریس
  • پرستاری
  • مددکاری اجتماعی
  • امور مذهبی
  • خدمات مشتریان
  • منابع انسانی

تیپ‌ شخصیتی (ENTP) یا مجادله‌گر

برون‌گرا – شهودی – منطقی – ادراکی

افراد دارای تیپ شخصیتی ENTP معمولاً از مکالمات کوتاه با دیگران یا غرق شدن در موقعیت‌های اجتماعی لذت نمی‌برند. آن‌ها افرادی باهوش و آگاه هستند که باید دائماً از نظر ذهنی تحریک شوند. آن‌ها عموماً افرادی منطقی، عقلانی و ریزبین هستند که ترجیح می‌دهند روی ایده‌های بزرگ تمرکز کنند و در برابر انجام کارهای تکراری و روتین همیشه مقاومت کنند. آن‌ها کار مفهومی و حل مسئله را ترجیح می‌دهند، به همین دلیل برای تفکر کارآفرینانه افرادی ایدئال محسوب می‌شوند. کار کردن در سلسله‌مراتب اداری برای این افراد به شدت دشوار است.

افراد دارای این تیپ شخصیتی همچنین افرادی جسور، خلاق و دارای رفتاری طعنه‌آمیز هستند که از تلاش و سخت‌کوشی برای رسیدن به اهداف خود نمی‌ترسند. آن‌ها دارای هوش زبانی و ذکاوت بالایی میباشند که آن‌ها به گزینه‌ای مناسب برای انجام مناظرات و بحث‌های تحلیلی مختلف تبدیل می‌کند. ویژگی دیگر آن‌ها این است که در محل کار خود، از پیدا کردن راه حل برای مشکلات فنی و فکری لذت می‌برند.

معروف‌ترین افراد دارای تیپ شخصیتی ENTP عبارت‌اند از توماس ادیسون، لئوناردو داوینچی، مارک تواین، سارا سیلورمن و تیریون لنیستر در سریال بازی تاج و تخت.

نقاط قوت: دقت بالا، جذاب، با اطمینان، مشتاق انعطاف‌پذیر، تخیل قوی

نقاط ضعف: عاشق بحث کردن، بی تعهد، خطرناک، غیرقابل اعتماد

اگر شما یک ENTP میباشید، مشاغل زیر می‌توانند گزینه‌های شغلی مناسبی برای شما باشند:

  • وکیل
  • کپی رایتر
  • برنامه‌ریزی مالی
  • روانشناس
  • تحلیلگر سیستم
  • کارگردان هنری
  • کارشناس عملیات
  • معاملات سهام
  • مدیریت فروش
  • تولید فیلم
  • روابط عمومی
  • مشاوره حقوقی
  • مهندسی

روانشناس خوب در کرج

تیپ‌ شخصیتی (ISFP) یا ماجراجو

درون‌گرا – حسی – احساسی – ادراکی

افراد دارای تیپ شخصیتی ISFP، افرادی درون‌گرا هستند که در ظاهراً چندان درون‌گرا نیستند. آن‌ها افرادی خوش‌مشرب با رفتاری صمیمانه و دوستانه هستند، که بودن در کنار آن‌ها برای هر کسی می‌تواند سرگرم‌کننده باشد. آن‌ها می‌خواهند از زندگی‌شان حداکثر بهره ممکن را ببرند و زمان حال را با تمام وجود در آغوش بگیرند. آن‌ها برای ملاقات با افرادی که از کاوش در امور مختلف و کشف تجربیات جدید لذت می‌برند، ارزش و اهمیت زیادی برخوردار هستند. در محل کار، آن‌ها ترجیح می‌دهند طبق برنامه خودشان و بدون دخالت دیگران وظایف و مأموریت‌های کاری خود را انجام دهند. هماهنگی و آرامش برای آن‌ها بسیار مهم است و ترجیح می‌دهند از هر گونه درگیری اجتناب کنند و نظراتشان را عموماً برای خودشان نگه دارند.

این افراد همچنین عاشق ماجراجویی و زندگی در لحظه هستند. دیدن زیبایی‌ها و آثار هنری برای آن‌ها بسیار لذت‌بخش و الهام‌بخش است. آن‌ها همچنین اهمیت زیادی به ثروت، قدرت یا امنیت نمی‌دهند و در شغل خود به دنبال آزادی عمل، خلاقیت و فرصتی برای ابراز ابعاد هنرمندانه روح خود هستند.

معروف‌ترین افراد دارای تیپ شخصیتی ISFP عبارتند از موتزارت، جان تراولتا، ماری آنتوانت، مایکل جکسون، استیون اسپیلبرگ، فریدا کالو و لانا دل ری.

نقاط قوت: رفتار محبت‌آمیز، انعطاف‌پذیر، خوش‌بین، عمل‌گرا، با احساس، خوش‌مشرب

نقاط ضعف: نگرش بدبینانه، نگرش کوته‌بینانه، تعارضات داخلی

اگر شما یک ISFP میباشید، مشاغل زیر می‌توانند گزینه‌های شغلی مناسبی برای شما باشند:

  • حسابدار
  • مدیریت رسانه‌های اجتماعی
  • بینایی‌سنجی
  • دامپزشک
  • باستان‌شناس
  • مددکار اجتماعی
  • کار درمانگر
  • طراح مد
  • طراح لوازم‌آرایشی
  • طراحی گرافیک
  • نوازندگی
  • مربی تناسب‌اندام
  • کارگردان هنری
  • عکاسی

در صورتی که این آزمون را قبلا انجام نداده‌اید، با کلیک بر روی لینک زیر می‌توانید به صورت آنلاین آزمون MBTI را انجام دهید:

https://www.16personalities.com/fa

روانشناس خوب در کرج

رفتار غلیظ چیست؟

رفتار غلیظ چیست؟

روانشناس خوب در کرج : هر جایی دیدید رفتارهای غلیظ اظهار میشود بدانید که به احتمال بسیار زیاد در پشت صحنه ( یعنی در باطن فرد ) عکس این رفتار وجود دارد!

▪️فردی که خیلی غلیظ «باادب» میباشد، باید بدانید که در عمق باطنش دریایی از بی ادبی نهفته میباشد.

▪️فردی که خیلی غلیظ خودش را سر به زیر و « مأخوذ به حیا » نشان می‌دهد، بدانید که خشمی فراوان پشت این شرم پنهان میباشد.

▪️یا اگر فردی خیلی بیش از حد و غلیظ اظهار «معتمد بودن» می کند، بدانید که در باطنش خیانت اولین گزینه است.

▪️فردی که خیلی غلیظ با «غیرت و متعصب» است در باطنش آتش‌فشانی از فساد منتظر انفجار میباشد.

▪️فردی که خیلی غلیظ به «دینداری» و پاک منشی خود را مطرح میکند، شک نداشته باشید با این نما، باطنی عاری از هر گونه اعتقاد وجود دارد.

آدمها پشت رفتارهای غلیظ پنهان می‌شوند تا حجم بزرگ منفی‌های درونشان را استتار کنند.

مواظب رفتارهای غلیظ باشید و از همه آنها مهم‌تر سراغ غلیظ‌ های خودتان نیز بروید.

▪️تا ببینید کدام « رفتار افراطی » را از خود نشان می‌دهید. آن را بنویسید و با نگاهی «بدون قضاوت» و بی‌طرفانه رهگیری کنید که در باطن شما چه چیزی زیر پوشش این رفتار افراطی پنهان شده است.

▪️غلیظ‌های درونتان را قبل از اینکه سر باز کنند و «زندگی‌تان را به باد دهند» پیدا کنید و بگذارید خورشید آگاهی‌تان به آنها بتابد و محوشان کند.

یک زندگی سالم، زندگی معتدلانه است. رفتارهای غلیظ هرگز زندگی سالمی برای شما به ارمغان نمی آورند.

جهت رزرو وقت در کلینیک مشاوره و روانشناسی نیکا در کرج با شماره ۰۲۶۳۲۲۸۵۰۸۵ تماس بگیرید.

نیکا، روانشناس خوب در کرج