اختلال شخصیت نمایشی
اختلال شخصیت نمایشی چیست؟
اختلال شخصیت نمایشی: افرادی که به این اختلال مبتلا میباشند میخواهند به هر قیمتی که شده در مرکز توجه باشند و نگاه دیگران را به خودشان جلب کنند، هر کاری میکنند فقط برای رسیدن این هدف میباشد. آرایش خاص و نامتعارف دارند و یا خالکوبیهای عجیب و زیاد دارند، لباسهای عجیبی میپوشند و رفتارشان به گونه است که انگار در حال اجرای تئاتر میباشند.
با صدای بلند میخندند، تصور میکنند رفتارشان با دیگران صمیمی و دوستانه و از روی مهربانی میباشد اما اینطور نیست، ممکن است اگر در کانون توجه نباشند و یا مورد بیتوجهی قرار بگیرند به خودشان یا دیگران آسیب برسانند.
شدیداً از محیط و دیگران تأثیر میپذیرند و اصلاً به همین علت تصمیمات آنی و هیجانی و حتی غیرمنطقی میگیرند. آنها دائم خواستار توجه، تحریک و قدردانیِ دیگران هستند، برای رسیدن به این نیاز دست به اغواگری و تحریک دیگران میزنند. مخصوصاً از نظر جنسی.
آنها بدون توجه دیگران نمیتوانند زندگی کنند مانند غذا یا دارو با آن نیاز دارند. با جلبتوجه است که میتواند روابط بین فردی خوبی داشته باشند و مطمئن باشند ارزشمند هستند.
رفتار افراد شخصیت نمایشی در زنان و مردان کمی متفاوت میباشد، مردان سعی میکنند اعتمادبهنفس خود را به رخ دیگران بکشند ولی نیاز و خواستهی آنها برای جلبتوجه کمتر از زنان نیست. ظاهر، پوشش و رفتار آنها آگاهانه و در راستای جلب نظر دیگران استفاده میکنند، به طوری لباس میپوشند که بدن آنها مشخص باشد، و حتی از شوخیهای نا به جا برای بهدست آوردن توجه دیگران استفاده میکنند.
نیکا، روانشناس خوب در کرج
نشانههای اختلال شخصیت نمایشی:
فرد مبتلا به این اختلال در تمامی جنبههای زندگی به دنبال جلبتوجه است، این حالات در سالهای پایانی نوجوانی تا قبل از بزرگسالی آغاز میشود، حداقل پنج مورد از موارد زیر باید در فرد دیدهشده باشد.
- معمولاً رفتارشان تحریککننده و از نظر جنسی اغواگری است.
- اگر به هر دلیلی فرد موردتوجه دیگران نباشد احساس ناراحتی و کلافگی میکند.
- در گفتوگو به جزئیات نمیپردازند و کلیگو هستند.
- احساسات خود را سطحی نشان میدهند و یا خیلی سریع هیجاناتشان تغییر میکند.
- بهراحتی تحت تأثیر شرایط و دیگران قرار میگیرند و تلقینپذیرند.
- در بروز هیجانات و احساساتشان بزرگنمایی میکرده و نمایشی نشان میهند.
- روابطشان را بیشتر از آنچه واقعاً هست صمیمی میدانند.
عوارض اختلال شخصیت نمایشی:
- اختلال در روابط اجتماعی
- افسردگی
- اختلال در روابط شغلی و کاری
- واکنش نامناسب در برابر ترس و شکست
- اختلال در روابط عاطفی
برای خواندن آخرین مقاله درمورد نشانه های اعتماد به نفس پایین اینجا کلیک کنید.
روانشناس خوب در کرج
پیام بگذارید
(0 دیدگاه)